Rádi bychom Vás upozornili, že v neděli 16.11. bude objednávková kancelář mimo provoz
V pondělí 17. 11. nebudeme zavážet zboží a objednávková kancelář bude v provozu 17:00 - 23:00 hodin. 

 

227 228 229
(18:00 - 23:00)

NOVINKA - EXKLUZIVNĚ U NÁS - GURMÁNSKÁ POCHOUTKA

Maso z přeštíků je gurmánská pochoutka. Má výraznější chuť, jemnější strukturu a lepší šťavnatost. 

Jsme výhradním partnerem společnosti Maso Jičín pro dodávky přeštického masa v Praze a blízkém okolí. 

Přeštické maso dostáváme k zákazníkům, kteří si váží řemesla, tradice a chuti s příběhem. 

Podle sdělení Daniela Víry, generálního ředitele FANY Gastroservis:
„Nově nabízíme přeštické maso z farmy Velká Černá Hať a z něj vyrobené uzeniny.
Budu moc rád, když tyto produkty nabídnete Vašim zákazníkům.
Za mě je to lepší maso než například Durock. Navíc se jedná o regionální potravinu.“

Přeštické černostrakaté prase je poklad českých chovů. Své jméno nese po městě Přeštice a jeho historie sahá až do 19. století. 
Chová se pomaleji, v klidu a bez zbytečného stresu - tak, jak to dělali naši předkové. 
Díky tomu má maso jemnou, ale výraznou chuť, krásně mramorovanou strukturu a při správné přípravě se doslova rozplývá na jazyku.
Není to jen maso. Je to návrat k poctivé tradici a opravdové kvalitě.

• Oproti ostatním plemenům roste přeštické černostrakaté prase pomaleji a má víc tuku.

• Maso tohoto plemene prasátek je považováno za gurmánskou pochoutku, 
protože má na okraji širší vrstvu sádla a výraznější mřížkování.

• To způsobuje po úpravě mnohem větší křehkost a šťavnatost.

• Tuk prorůstá svalovinou jinak než u standardního prasete, maso je pak křehčí, 
šťavnatější a má výrazně lepší chuť.

 

V čem je PŘEŠTÍK jiný?

• Vyšší podíl intramuskulárního tuku - zajišťuje křehkost, šťavnatost a plnou chuť.

• Přirozený chov - pomalejší růst zvířat . Maso má pevnější strukturu a výraznou vůni.

• Chuť poctivého masa - ideální pro zákazníky, kteří hledají kvalitu a tradici. 

Jak PŘEŠTÍKA připravit?

Plec z Přeštíka - skvělá na dušení, pečení a výrobu poctivých gulášů

Kýta z Přeštíka - výborná na řízky, pečeně a rolády. Díky prorostlosti je ideální i na trhané maso.

TIP pro každého kuchaře: Při pečení použijte nižší teplotu a delší čas 
- maso z Přeštíka se odvděčí šťavnatostí a jemnou chutí.

Plec, kýtu, slaninu a salsiccia klobásy hledejte v mraženém sortimentu. 
Tato novinka nemůže chybět ve Vašem nákupním košíku.

 

DODAVATEL:  Farma Velká Černá Hať byla kdysi plemenná farma zaměřená na přeštická černostrakatá prasata. 
Před rokem 1990 tam probíhal chov těchto prasat a farma existovala ještě před tímto datem. 
Účel: V době svého vzniku sloužila jako plemenná farma pro přeštická černostrakatá prasata. 
Historie: Fungovala už před rokem 1990, kdy se zde tato prasata chovala.  

Sortiment

Menu