Martin Bušek

(kapitán kuchařského týmu)
Šéfkuchař
Borský Gastro

Martin Bušek

Kuchařské motto / filosofie:

Hlavní filozofie je asi taková – vařit tak, abych ze své práce měl radost a nemusel se za ni stydět. Mé motto je, ne spokojený host, ale nadšený host. Samozřejmě používat co nejkvalitnější suroviny a co nejlépe s nimi zacházet. Protože špatným zacházením se z kvalitní suroviny může stát špatná surovina :-) Ale teď k věci, prostě vařit tak aby za mnou něco zůstalo. Například host, který půjde za rok kolem restaurace a řekne si „Tady jsem měl výbornou svíčkovou!!“, prostě hostovi něco utkví v paměti, tím něco myslím zážitek :-)

Co nejraději vaříte / nejoblíbenější jídlo:

Nedá se moc říci, co vařím nejraději, ale když už to musím říci, tak asi omáčky. Zde si myslím, že je velmi důležité mít nejen talent, ale také trpělivost, protože každá omáčka potřebuje svůj čas...

Nejoblíbenější jídlo – tak to je těžké.... Osobně mám rád pokrm, který je obyčejný, ale jsem na něj zvyklý ještě z dob, kdy jsem cvičil – vařené kuřecí stehno, jasmínová rýže a upravená kořenová zelenina...

Koníčky

Jelikož věnuji hodně svého času práci, tak samozřejmě vaření, plus sport (bojové sporty) a rybaření

Kuchařem jsem chtěl být od malička, takže se mi splnilo to, co jsem chtěl...


Pavel Býček

(zástupce kapitána kuchařského týmu)
Headchef
Alcron restaurant

Pavel Býček

Kuchařské motto / filozofie:

Mám dvě,
„It's all about the taste“
a
„Vaření je jako sex. Jsou dny, kdy to chceš pomalu a něžně a pak jsou dny, kdy je třeba na to vlítnout tvrdě a rázně“

Co nejraději vaříte / nejoblíbenější jídlo:

Vařím rád téměř všechno, až na krupicovou kaši!

Koníčky

MMA, Motorky


Roman Dolejš

Executive Chef
Intercontinental Prague

Roman Dolejš

Kuchařské motto / filosofie:

„Nikdy nedat hostovi něco, s čímž bych ani já nebyl spokojen“
a
„Snažit se najít balanci mezi pracovním a privátním životem“

Co nejraději vaříte / nejoblíbenější jídlo:

Bude to kreolská kuchyně, která díky tomu, že je v Evropě minimálně dostupná, mi dost chybí. Sladko–pálivé karibské jerk kuře s pečeným banánem a ovocnou salsou nemá chybu.

Koníčky

Hlavně mí dva kloučci a rodina. Na zbytek není čas.


Pavel Roubíček

šéfkuchař
Grosseto Pizzeria Ristorante

Pavel Roubíček

Kuchařské motto / filosofie:

Vařit tak, aby lidé při vzpomínce na jídlo, které jsem uvařil, dostali chuť si ho znovu objednat.

Co nejraději vaříte / nejoblíbenější jídlo:

Nemůžu říct, co konkrétně vařím nejraději... Mám rád jídlo, které je rychlé a jednoduché. A hlavně z kvalitních čerstvých surovin.

Koníčky

Protože většinu svého času věnuji práci, tak jistě vaření. V létě cyklistika a v zimě lyže.


Michal Pšenička

Hotel Imperial

Michal Pšenička

Kuchařské motto / filosofie:

Nehovořil bych o filozofii, ale vždy se snažím dělat práci na 100 %, jinak to asi ani nejde. A pak samozřejmě čerstvé suroviny, sezónní suroviny, jednoduchost. Upozorňuji, že jednoduchost neznamená něco zjednodušit.

Co nejraději vaříte / nejoblíbenější jídlo:

Nejraději vařím českou kuchyni (doma) a jídlo – čerstvá ryba.

Koníčky

Od mládí mě doprovází jeden koníček, na který poslední dobou nezbývá moc času, a to je rybolov. Super relax, když potřebuji dokonale vypnout. A ještě jeden koníček tam je – a to když si nasadím sluchátka a skládám hudbu.